Bergvärme Bjurholm & Vännäs

Kontor

Östervik 31, 916 93 Bjurholm

Öppet

Måndag-Fredag:
kl 7 – 17

Bergvärme

Bergvärme använder solenergin som lagrats i berg, jord, sjö eller grundvatten. Av den anledningen kallas de ibland även för berg-, jord- och sjövärmepumpar. Uppvärmning med bergvärme ger dig den största energibesparingen av alla värmepumpar. Beroende på vad du har för uppvärmning idag kan du sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent. Våra bergvärmepumpar klarar hela ditt behov av värme och tappvarmvatten även när det är som kallast. Och på sommaren kan du använda systemet för att få det svalt och skönt i ditt hus. Läs mer i vår samlingsbroschyr.

Fördelar med bergvärme

  • Klarar hela husets värme- och varmvattenbehov.
  • Passar även på små tomter.
  • Ger den största ekonomiska besparingen.
  • Bekvämt, miljövänligt och underhållsfritt.
  • Kan även ge kyla på sommaren.

Läs mer på ivt.se

Vi på Sjöbergs VVS kan bland annat hjälpa dig med bergvärme i Bjurholm, Vännäs, Nordmaling och Vindeln, samt även i Fredrika och Örträsk.

Bergvärmepump IVT Geo 500 C – Tranås nya supermodell

Denna bergvärmepump är utvecklad och tillverkad i Småland för att prestera på topp i det nordiska klimatet. Bergvärmepumpen IVT Geo 500 är vassare än sina föregångare på allt. Vi introducerar en helt ny användarupplevelse med touchscreen i färg och inbyggd appstyrning. Värmepumpen är lika intuitiv som din smartphone – och med samma höga designnivå. På insidan ger den nyutvecklade inverterkompressorn en jämn och effektiv värmeproduktion. IVT Geo 500-serien finns i tre olika effektstorlekar ( 2-8, 3-12 & 4-15 kw ) och kan beställas med front i svart Titaniumglas, vitt Titaniumglas samt vit metall. Inbyggd gateway i samtliga modeller för styrning via app i din smartphone. Trådlös rumsgivare ingår till Titaniummodellerna, och finns som tillbehör om du väljer vit metallfront.

Bergvärmepump IVT PremiumLine HQ – en smartare värmepump

Med bergvärmepumpen IVT PremiumLine HQ introducerar vi nästa generations värmepumpar. Styrsystemet är förberett med Smartgrid. Det innebär att värmepumpen kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och själv anpassa så att den jobbar hårdast när elpriset är lägst

IVT PremiumLine HQ är utrustad med flera banbrytande funktioner som ger en lägre energiförbrukning utan att kompromissa med din bekvämlighet. Den patenterade styrningen som reglerar produktionen av varmvatten är ett exempel. IVT PremiumLine HQ är en bergvärmepump med klassisk kompressorteknik och är den enda Svanenmärkta värmepumpen på marknaden.

Bergvärmepumpen är utrustad med dubbla a-klassade cirkulationspumpar. Tillsammans med den effektiva kylkretsen innebär det att du kan spara över 2000 kronor extra varje år jämfört med värmepumpar utan lågenergi-teknik.

Bergvärmepump IVT Greenline HE – Hög framledningstemperatur +65 grader

Den höga framledningstemperaturen gör bergvärmepumpen perfekt vid utbyte från exempelvis oljepanna, där elementen är anpassade för högre temperatur. Tack vare a-klassade lågenergicirkulationspumpar och den avancerade styrtekniken sparar vi ytterligare kronor jämfört med en vanlig värmepump.

IVT Greenline HE är vår mest sålda värmepump och en trygg investering. Tekniken är en vidareutveckling av samma plattform som värmt tusentals svenska hem de senaste decennierna. Förutom en driftsäkerhet utöver det vanliga klarar IVT Greenline HE att leverera höga vattentemperaturer till värmesystemet, upp till 65 grader. Det gör värmepumpen extra pålitlig när vintern är som kallast.

IVT AirX 400 – Luft / Vattenvärmepump för nordiskt klimat.

IVT AirX 400 består av en utedel och en innedel. Utedelen finns i flera olika effektstorlekar och innedelen kan du få med eller utan varmvattenberedare för att passa dina behov. Dessutom har du möjligheten att anpassa utseendet efter din inredning. Glasfront i vit eller svart design, eller standardutförande med plåtfront. Vad passar hos dig? Värmepumpens fläkt är varvtalsstyrd så att avfrostningen startar så sent som möjligt, utan att kompromissa med driftsäkerheten. Det innebär att ingen energi går åt till avfrostningen när det är över fem grader varmt ute.

Vi tillhandahåller en helhetslösning, vilket innebär att VVS & El-montage ingår samt Brunnsborrning.

Vårt arbetsområde för bergvärmeinstallationer är: Vännäs – Vindeln – Nordmaling – Bjurholm – Fredrika – Örträsk

Vårt arbetsområde är: Vännäs – Vindeln – Nordmaling – Bjurholm – Fredrika – Örträsk

Sjöbergs VVS AB

070-361 43 42